Hänt i veckan

Vi ska sammanfatta denna vecka på Alviksskolan.

Denna vecka på Alviksskolan har vissa av eleverna fått träffa deras nya rektor som började 1 november. Hon heter Karin Bergstedt. Hon jobbar också som rektor på Ersnässkolan.ska%cc%88rmavbild-2016-11-25-kl-13-13-18

 

 

 

 

 

 

 

 

På fredagen hade alla barnen på skolan adventssamling ute på skolgården. Barnen sjöng några adventssånger med Anna Sellén hon jobbar på Antnäskyrka. En från varje klass fick läsa upp en liten adventsdikt. Sedan fick barnen några gelehjärtan var.

img_6711img_9188

På fredagsförmiddagen så var det tre journalister på plats i Alviksskolan. Dom pratade och hjälpte årskurs 5-6 med sina artiklar. Vi fick besök av journalisterna för att vi har ett samarbete med Mediehuset.

img_9208

img_0901

Under veckan har News Of Alvik skaffat en ny flik som heter Konstgalleriet, där barnen lägger in sina bilder dom har ritat i ämnet bild. Här är en länk till konstgalleriet https://newsofalvik.webbstjarnan.nu/konstprojekt/

Denna vecka har dom också börjat igen med MatteUnited. Förra året så deltog de med Matteunited på webbstjärnan. webbstjärnan är en tävling där man även lär sig att blogga. Dom kom inte så jättelångt men detta år ska de försöka igen fast med NewsOfAlvik. Som är en sida där dom lägger ut olika matteproblem och löser dom. Två andra skolor är också med och gör problem och löser problem.

Text: Donald Bengtsson; Olle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *